Ustvarjalne delavnice za odrasle

 

2 ustvarjalne_delavnicerLjubitelji ustvarjanja smo pripravili široko paleto USTVARJALNIC in USTVARJALNIH TEČAJEV, za vse tiste, ki radi spoznavajo nove, inovativne tehnike in materiale, ki bi radi razvijali ročne spretnosti ter preprosto uživali ob ustvarjanju.

 

Kako izbrati?

- Lahko izberete eno ali več delavnic, program prilagodimo vašim potrebam in željam.

Cena:

- Se določi glede na število udeležencev in vrsto delavnic. Minimalno število na delavnicah je 4.

Termin

Delavnice potekajo 1x mesečno oz. po dogovoru. Točen termin se prilagodi prijavljenim.

 

Delavnice vodijo izkušene in izobražene ustvarjalke Zavoda Enostavno Prijatelji.


Za vse dodatne informacije smo vam na voljo:

Senta (040/553-518) ali senta@enostavnoprijatelji.si

 

 

USTVARJANJE S FILCOM

1 filcPopolnoma naraven material – čista volna, je koži prijazen, odličen izolator, zaradi njegove vsebnosti maščob pa odbija umazanijo. Med poplavo umetnih materialov filc izstopa kot eko material, ki je popolnoma obnovljiv.
Spoznali bomo tehniko mokrega filcanja in oblikovali modne dodatke, nakit, dodatke za dom ter si izdelali torbice in copate. Naučili se bomo tudi več vrst šivov in različnih tehnik dekoriranja.

 

Priporočljiv čas trajanja: 4 šolske ure

 

 

 

 

 

USTVARJANJE NAKITA

2 nakitOblikovanje unikatnega nakita je namenjen vsem, ki želijo odkriti nove tehnike, spoznati najrazličnejše materiale in ustvariti unikatne izdelke, kot so ogrlica, zapestnica, broška, uhani ter prstani.
Izbirate lahko med ustvarjanjem s krčljivo plastiko, prepletanjem s perlicami in laksom, odkrivanjem različnih postopkov oblikovanja žice in tehnikami oblikovanja iz das in fimo mase ter izdelavo nakita nakit s pomočjo servietne tehnike.

 

 Priporočljiv čas trajanja: 4 šolske ure

 

 

 

NARAVNA KOZMETIKA

3 naravna_kozmetikaNaučili se bomo tudi osnov izdelave naravne kozmetike, ter si ogledali potrebne sestavine, vse od eteričnih olj, do soli, voskov in osnovnih olj. Tekom delavnice se bomo naučili izdelave preproste kopalne soli (ki si jo lahko izdelate s sestavinami, ki jih imate doma), si izdelali zanimiv sladkorni piling in se preizkusili v izdelavi kopalnih kroglic, ki le ni tako preprosta, kot na prvi pogled izgleda ...

 

Priporočljiv čas trajanja: 4 šolske ure

 

 

 

 

POSLIKAVA IN PREDELAVA OBLAČIL – SITOTISK

4 sitotiskNa delavnici se boste naučili tehnike tiska na tekstil preko sita – sitotiska. Gre za dokaj preprosto tehniko permanentnega tiskanja poljubnih motivov na tekstil. Spoznali boste način mešanja barv za sitotisk, kot tudi vse vrste barv (navadne, napihljive).
Potiskali bomo platneno nakupovalno torbo, dobrodošla pa bodo tudi vsa vaša oblačila, katerim bi želeli dodati kak nov motiv/detajl.

 

Priporočljiv čas trajanja: 4 šolske ure

 

 

 

USTVARIM STENSKO URO

5 stenska_uraStenska ura lahko poživi in polepša pusto steno in v prostor vnese barve.
Leseno podlago bomo porisali in okrasili z različnimi tehnikami, in sicer s pomočjo šablon, različnih vzorcev, pisanih barv ter različnimi laki. Ko bo stenska ura končana bomo nanjo pritrdili mehanizem in veslo bo tiktakala in krasila naš prostor.

 

Priporočljiv čas trajanja: 4 šolske ure

 

 

 

 

SERVIETNA TEHNIKA IN DECOUPAGE

6 servietna_tehnikaSpoznali bomo servietno tehniko in decoupage. Preprosti tehniki, s katerima lahko okrasimo marsikatero površino ali predmet. Odkrili bomo tudi uporabo različnih lakov: za razpokanje, kako postarati predmet in zamrznitev.
Z različnimi vzorčki in motivi, boste lahko okrasili (škatlice, posodice, različne lesene podlage, svečnike).

 

Priporočljiv čas trajanja: 4 šolske ure

 

 

 

 

Oblikovanje in kreativa: Vesna Turk | Izdelava spletnih strani: Intinet | Copyright © Zavod Enostavno Prijatelji, 2013